Účinky kefíru

Kefír má veľké množstvo pozitivnych ucinkov na ľudský organizmus. Predtým ako prejdete na časť, kde sú vypísané účinky kefíru, nikdy netreba zabúdať, že kefír môže mať na každého rôzne účinky a preto si vždy odsledujte aké účinky má práve na vás a pokiaľ pociťujete akékoľvek nepríjemnosti spojené s vodným kefírom, radšej si dajte na chvíľu pauzu a vráťte sa k nemu, keď to vy uznáte za vhodné.

Takisto treba spomenúť, že účinky kefíru sa hlavne začnú prejavovať po dlhodobom píti.

Účinky kefíru zaznamenané podľa skuseností mnoho generácií:

  • Usporiada imunitný systém a zvyšuje odolnosť tela voči chorobám.
  • Reguluje krvný tlak, krvný cukor a pomáha pri cukrovke.
  • Lieči pľúca, zápaly priedušiek, tuberkulózu, astmu, alergie a migrénu.
  • Má priaznivý vplyv na srdce a krv, môže liečiť problémy krvného obehu.
  • Hojí rôzne ekzémy a všetky ochorenia pleti, vedie k vyliečeniu trudovitosti.
  • Čistí ľadviny, močový trakt a chráni prostatu.
  • Má priamy vplyv na hladinu cholesterolu, osteroporézu a reumatizmus.
  • Podporuje produkciu enzýmov a lieči slinivku brušnú.
  • Zlepšuje činnosť pečene a žlčníku, upravuje produkciu žlče, má pozitívny vplyv na zápal pečene.
  • Prispôsobuje latkovú výmenu, trávenie, a lieči ochorenie hrubého čreva.
  • Lieči zápaly hrubého čreva, hnačky, katary, výtoky, syndróm netesného vrátnika, canditidu a iné choroby.
  • Obnovuje rovnováhu črevnej flóry a žalúdočných kyselín, lieči vredy vo dvanástorníku.
  • Produkuje vlastné antibiotika, ničí nepriateľské baktérie, lieči vnútorné a vonkajšie zápaly.
  • Lieči alergiu na laktózu a zaisťuje úplné trávenie mliečnych produktov.
  • Vyrába vlastné protirakovinové zložky, predchádza metastázam a vedie k ich vyliečeniu.
  • Spomaľuje proces starnutia, vyhladzuje a vylepšuje pleť, vlasy a uvoľňuje svalové napätie.
  • Znižuje nekľud a depresie, zvyšuje energiu a pocit spokojnosti.
  • Vyrába všetky potrebné vitamíny a prospešné baktérie, potrebné pre každodenný zdravý život.

Výsledky takmer storočného vedeckého a lekárskeho výskumu sú dostupné v záznamoch príslušného výskumného ústavu vtedajšieho ZSSR. Vzhľadom k tomu, že chronické choroby celosvetovo ženú výdaje na lekársku starostlivosť do výšok, získava pravý kefír na obľube nielen pre vlastnosti podporujúce zdravie. Ponúka možnosť znížiť náklady na zdravotníctvo. S rastúcim odporom voči antibiotikám prebieha intenzívny výskum pravého kefíru v Európe a Japonsku. Doterajšie výsledky len potvrdzujú skúsenosti generácii. Pravý kaukazský kefír je Európanom a zbytku sveta známy už takmer sto rokov. Pravý kaukazský kefír sa dá úspešne kvasiť len doma, v malom množstve (1 – 3 l) a len z pravej kultúry.

Rozdiel v kultúrach kefíru

V podstate existujú len dva druhy pravých „vodných kefírov“ (materské kultúry) – kaukazský a tibetský. Kaukazská rastie do väčších „chuchvalcov“, tibetská má menší priemer kryštálikov, ale v zásade sú rovnaké, i keď tu patrne môžu byť drobné rozdiely v zložení biomasy. Podstatné je, že oboje robia to, čo je potrebné. Vzhľadom k tomu, že kefírová kultúra je živá vec, je vhodné ju získať z čo najbližšej vzdialenosti, nie z druhej polky sveta. Samotná fermentácia nie je ťažká – kryštáliky avšak nikdy nesmú prísť do styku s chlórovanou vodou alebo inou chémiou, s žiadnym kovom pretože inak hynú.

Share on
Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.