Kryštáliky vodného kefíru Tibi sú malé zázračné kolónie baktérií a kvasiniek. Tieto kolónie dokážu žiť v nádhernej symbióze, z ktorej obidve strany profitujú rozložením cukrov pre jednu a aj pre druhú stranu. Ako bonus z tejto symbiózy vo vhodných podmienkach vznikne blahodárny nápoj nazývaný vodný kefír. Aj keď ich označujeme kryštálikmi, v skutočnosti sa jedná o drobnú rôsolovitú hmotu, ktorá sa na kryštáliky len podobá. Kryštáliky Tibi po pridaní do sladkej vody, začnú ihneď rozkladať cukor prítomný vo vode. Počas tohoto spracovania vznikajú vo vode milióny zdraviu prospešných baktérií a kvasiniek, ktoré do vody vylučujú kyslé kyseliny. Toto napomáha fermentácii a takisto kyslé prostredie slúži ako ochrana pred škodlivými zložkami, ktoré by mohli ohroziť kryštáliky Tibi. Výsledkom celého procesu je výživný nápoj, ktorý má väčšinu cukrov rozložených na jednoduché cukry, kyselinu mliečnu, kyselinu octovú, oxid uhličitý a etanol.
- Tags:
- tibi
- vodny kefir