Slovo kefír je odvodený z perzského slova „Keif“ čo v preklade znamená, dobrý stav ľudského tela. Výsledkom fermentáciie vodných Tibi kryštálikov je lahodný nápoj teda vodný kefír. Dovolíme si ho prirovnať k prírodnej a osviežujúcej sóde, ktorá je nabitá zdravými kultúrami, ktoré nášmu organizmu nesmierne pomáhajú a sú mu prospešné.
Výhody vodného kefíru:
Je potrebné dodať, že množstvo látok vznikajúcich pri procese kvasenia vodného kefíru je nedostupných v bežných potravinách, ktoré pristávajú na regáloch naších obchodných reťazcov. Kefír neobsahuje skoro žiadny kofeín a disponuje malou glykemickou záťažou. Preto môže byť vhodný aj pre diabetikov a len v individuálnych prípadoch skutočne diabetikom pomáha.
Ako vzniká vodný kefír:
Tibi kryštáliky fermentujú (kvasia) pri izbovej teplote, v sladkej vode spolu s ovocím po dobu 24-48 hodín. Vodný kefír srší množstvom zdraviu prospešných výhod a je skvelou náhradou pre ľudí citlivých na mliečne produkty a niektorých diabetikov. Vyčistí organizmus od toxických látok dodá nám vyššiu imunitu a zároveň doplní chýbajúcu vitalitu.
Vodný kefír plný prospešných látok:
Kefír je úžasnou symbiotickou živnou pôdou plnou baktérií a kvasiniek ktoré navzájom spolupracujú a premieňajú cukor na zdraviu prospešné látky. Vynímkou je mliečný kefír,ktorý namiesto cukrov spracováva bielkoviny a tuky. Viac informácií o mliečnom kefíre nájdeš aj u nás.
Naša stránka nepropaguje a nechce propagovať zvesti o nápoji tretieho tisícročia. Na mnohých stránkach sa dozviete výhody vodného kefíru, ktoré vám vyrazia dych. My túto filozofiu šíriť nechceme. Vodný kefír je len nápoj, ktorý nám chutí a cítime sa po ňom dobre.
- Tags:
- info
- kefir
- vodny kefir